joi, 27 septembrie 2012

Eu si triatlonul :)

Raspund si eu unei provocari bloggeresti: de ce nu prea fac fetele triatlon :)

Ei bine, situatia mea e simpla:

- alergarea merge :)

- ciclismul - am o bicicleta MTB, dar n-am nicio problema sa o pedalez si pe sosea. E adevarat, nu ating viteza de cursiera, dar nici nu fac un scop din a castiga vreun premiu :)

- inotul. Desi e prima proba in cadrul unui triatlon, am last-o la urma, ca necesita mai multa explicatii :)
Eu n-am invatat sa inot in copilarie. De fapt am senzatia ca am fost ferita de orice apa mai adanca de glezne, exceptand bineinteles cada de baie :)
In timpul facultatii am prins 2 tabere la mare. Mi-am facut curaj sa ma aventurez in apa, si am fost maturata de 2 ori de valuri, si am inghitit ceva apa inainte sa reusesc sa ies la mal. Si cam cu asta s-a terminat intrarea mea in apa. Am ramas cu o teama...
In timpul masterului facut in Franta, am avut ocazia sa iau niste cursuri de inot gratuite (de fapt m-am inscris la serviciu universitar de sport - 5 euro/an! - si acolo am putut face orice sport mi-a dorit inimioara din cele puse la dispozitie - o sa povestesc si despre sistemul lor la un moment dat). Dar am prins doar cateva cursuri, asa incat am invatat foarte putin, dar fundamental: am invatat cum se respira, si ca pot sa plutesc fara efort :) atat pe spate (am invatat si sa ma imping din maini pe spate), si pe burta (dar imi era teama sa scot vreo mana din apa :D).
Apoi, prin 2009 m-am apucat de alergat, in 2010 si de ciclism, si bineinteles ideea de triatlon a inceput sa se contureze. Asa incat la sfarsit de 2010 m-am inscris la un curs de inot pentru adulti. Toate bune si frumoase, am inceput sa ma descurc la crowl si spate, si principiile de la celelalte stiluri (care nu prea imi plac :D). Dar dupa o luna am renuntat sa mai merg la bazin din motive financiare.

N-am renuntat insa si la ideea de triatlon :) am fost cat pe ce sa ma inscriu in iarna 2012 la winter tri, stiind ca inotul era in bazin si acolo ma descurc cat de cat. Dar n-am mai ajuns din diverse motive...

Dupa o pauza mare, acum am alt abonament la bazin. De data asta, pe 6 luni. Deci in primavara ar trebui sa fiu doxa la inotul in bazin :) de fapt, ceea ce trebuie sa depasesc eu este teama ca ma voi ineca in mijlocul apei :D pentru ca nu prea imi iese "calcatul apei". Totusi, reusesc sa ma intorc pe spate din orice pozitie, deci la o adica as avea o pozitie asigurata sa tusesc apa din caile respiratorii la nevoie. Tot ce trebuie este sa nu intru in panica, pentru ca atunci uit tot ce stiu si ma duc topor la fund :)

Voi mai reveni cu informatii privind evolutia mea la inot :) pana una-alta, scopul este sa reusesc sa leg 4 bazine semiolimpice (25m) crawl cu tehnica cat de cat buna. Ca deocamdata fie merg incet, cu tehnica buna, dar am nevoie de pauza mai mare (30-60 sec) la capatul bazinului, ca sa ma concentrez asupra a ceea ce am de facut; fie merg ceva mai repede si cu pauze mai mici la capat, dar mai prost dpdv al tehnicii/eficientei - si evident obosesc repede). Greu sa le impac pe toate :)

Trecand peste inot, alte potentiale obstacole in calea participarii mele la triatlon - transportul bicicletei (sa zicem ca pana la primavara reusesc sa iau un suport pentru masina), taxele mari de inscriere (stiu, si costurile organizatorilor sunt mari, dar pentru mine conteaza costul intregii participari - inscriere, deplasare etc). Ah, si o oarecare retinere din cauza faptului ca stiu ca participa multe "veterane" iar eu probabil o sa raman mult in coada - totusi, cand aspectele tehnice vor fi depasite, asta nu ma va impiedica sa particip, am mai ajuns ultima si la alte concursuri si nu mi-a scazut self-esteem-ul, dimpotriva :D

Acum, provocare catre alte fete: voi de ce nu faceti triatlon? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu