duminică, 28 august 2011

Raport de cursa: Velocompass

Sa zicem ca e o restanta, dar nu pot sa nu scriu nimic despre aceasta cursa, macar acum, la o luna dupa ce s-a desfasurat :) mai ales ca e primul concurs la care am luat locul 1 in toata cariera mea sportiva :))

Velocompass a fost primul concurs de orientare pe bicicleta organizat pentru amatori. M-am inscris impreuna cu Iuliana, in speranta ca ea se descurca mai bine decat mine la capitolul "orientare". Asta dupa ce, in primavara, impreuna cu ea, ne-am invartit aiurea prin oras intorcandu-ne din Comana.

Dimineata concursului. Dupa ce am tot oscilat daca sa iau masina sau nu, cum benzina era pe terminate si finantele la fel, am hotarat sa merg cu bicicleta pana la locul de start. Asta insemnand, dupa calculele mele preliminare, cam 20 de km, din care cam 10 pe DN1. Nu mai iesisem cu bicicleta pe DN1, dar am facut suficienti km pe DN 101 incat sa am curaj sa incerc. Asa ca m-am trezit devreme, si am inceput pedalatul.

Pe la jumatatea Otopeniului eram terminata :) am scazut viteza semnificativ, de la aprox 20 km/ora (cu cat am pornit de acasa) la 16 km/ora. Ma amageam in sinea mea cu ideea ca nu vreau sa obosesc inainte de concurs ;)

Am ratacit evident drumul, inca dinainte sa ajung la start. Trebuia sa fac stanga pe langa Gradina Zoologica (despre care oricum nu prea aveam idee pe unde e :D) si am luat-o inainte. Mi-am dat seama totusi la un moment dat ca s-a terminat padurea, asa ca m-am lipit de tastele telefonului si am inceput sa stresez lumea :) intai pe Iuliana, care si ea pedala undeva pe DN1, dar in celalalt sens decat cel in care venisem eu, apoi pe Gabi, care avea semnal doar pe jumatate si nu pricepeam nici un sfert din ce imi tot explica. Pana la urma s-a lamurit si Gabi ca am mers prea mult, mi-a zis sa intorc, si mi-a iesit in intampinare. La fix cat sa mai vad alti concurenti si sa ma linistesc :)

A aparut in scurt timp si Iuliana, am completat ce era de completat, am primit numerele si "instrumentul" de marcat (nu mai stiu cum se cheama), pe care atat l-am invartit incercand sa ii gasesc un loc, pana mi l-am infipt pe deget ca pe un inel. Pentru ca sa constat ca exact asa se foloseste :))

A urmat un fel de sedinta tehnica, in care ni s-a explicat in linii mari harta zonei, cum se marcheaza punctele de control, cum se foloseste busola, cum se face plecarea in cursa. Eu si Iuliana eram primele.

Si start! pornim din ultimul tarc spre punctul marcat pe harta ca start. Acolo ramanem putin, si invartim harta pana ameteste hartia. pana la urma auzim voci in spate, ne-am dat seama ca au trecut cele 3 minute dupa care pornea echipa de dupa noi, asa ca am luat-o rapid la drum.
Treaba pot sa spun ca a mers struna pana la punctul 8. Ne-am hotarat sa luam potecile, sa nu ocolim pe drumurile mai sigure :D a fost excelent, inclusiv urzicile de aproape 2 metri inaltime printre care au trecut, n-au avut mila de noi nici macar in zonele protejate de haine :D nu stiu cat am invatat sa ma orientez dupa acest concurs, dar reumatism sigur nu fac in urmatorii 20 de ani :D

La punctul 8 am avut o dilema serioasa, intrucat era prea dificil sa o luam cu bicicleta pe poteca. Asa ca acolo am schimbat strategia si am luat-o pe drumurile mari, chiar daca ocoleau. Imediat ce am intors de la punctul 8, ne-am intalnit cu o echipa de baieti, cea care pornise imediat dupa noi. Ne-am dat seama ca am pierdut prima pozitie in clasament :)

Am mers si am tot mers, la un moment dat ne-am dat seama ca ceva nu era ok. Punctul 9 nu aparea sub nici o forma. Am ametit invartindu-ne in zona, pana la urma am marcat ce am gasit si am pornit mai departe. Am ametit din nou harta pana am ajuns la punctul 11 inainte de 10 :) asa ca ne-am intors, am marcat 10, apoi 11, si finish!

Am ajuns primele la finish, dar asta nu inseamna nimic intr-un astfel de concurs :) mai ales ca nici nu ne intalnisem decat cu o singura echipa pe traseu, era posibil ca alte echipe sa fi ales alte trasee. Si, rand pe rand, au aparut si ceilalti... si niciuna dintre echipe nu marcasem, de fapt, adevaratul punct 9 :)) care fusese furat :(

La final, in clasamentul general, am terminat pe pozitia 5 (locul 1 la fete), asta dupa ce la punctul 3 eram primele, iar la punctul 8, unde s-a stricat treaba, eram pe locul general 2. Acolo s-a dat complet peste cap clasamentul, noi ajungand pe 5, iar baietii care erau langa noi acolo, au terminat pana la urma chiar dupa noi.

Apoi am plecat spre casa, tot pe bicicleta. De data asta am reusit viteze intre 23-28 km/ora. Ori cei vreo 35 km facuti pana in acel moment abia ma incalzisera, ori am evoluat eu brusc, ori e o usoara coborare de la Baneasa pana la mine. Cred totusi a treia varianta :))

A fost frumos, interesant, si clar voi fi la start si la editiile urmatoare :) poate chiar ma orientez mai bine decat credeam :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu