duminică, 27 noiembrie 2011

Raport de concert: Pasarea Colibri

Mi-au placut dintotdeauna, inca de la primele piese, chiar daca eu eram o pitica in scoala generala. I-am prins o data in concert in studentie, in Cluj, pe platoul Salii Sporturilor, si tin minte ca pe la jumatatea concertului s-a pornit o vijelie, o furtuna de vara... ei si-au strans tot ce era electric, si cum sistemul de scurgere a apei a fost depasit de situatie iar noi, spectatorii, nu dadeam semne ca am pleca spre casa, ne-am refugiat toti in incinta Salii Sporturilor. Ploaia s-a potolit repede, si am revenit toti afara, si a continuat si concertul, desi apa inca ne era pe la glezne. Era totusi mai bine, fata de nivelul "la genunchi" dinainte de intrarea in sala :) amintiri tipic studentesti... :)

Apoi, l-am mai vazut pe Mircea Vintila, tot in Cluj, intr-un mini-concert intr-o seara folk, intr-un local ceva mai exclusivist. Si atat. Am continuat sa le ascult cantecele, le-am indragit enorm ultimul album, apoi am aflat ca s-ar fi despartit.

Acum vreo luna, am vazut anunt de concert Pasarea Colibri. N-am ezitat nicio secunda :)

Frumos :) piese care merg direct la suflet :) chiar daca atmosfera intre cei doi solisti parea mai degraba una de "business" decat de grup plin de prietenie, cum se presupune ca ar trebui sa fie o astfel de formatie, mai ales cand se cunosc de atatia ani... :) Au rulat pe un ecran si imagini cu Florian Pittis - nu m-am asteptat, mi s-a parut un gest foarte frumos. In fond si la urma urmei, inca face parte din "sufletul" formatiei.

Am mai avut ocazia sa fac comparatie intre piesele cantate atat de Pasarea Colibri, cat si de Phoenix. Pot spune ca la Pasarea Colibri suna mai ... "soft" si poate putin mai comercial, pe cand la Phoenix se simt cantate mai "din suflet". Poate asta a dat si diferenta de locuri pline in sala - la Pasarea Colibri sala a fost plina pana la refuz, in timp de la Phoenix era, dupa aprecierea mea, undeva la 75%. Si asta la aceleasi preturi, nu pretul a facut diferenta.

Oricum, per total a fost un concert frumos, m-as bucura sa mai sustina concerte impreuna. Mi-a parut rau ca nu au cantat "2000 de ani" sau "Lantul coliviilor"... sper, poate, la un concert urmator...

Pana una-alta, sa ascultati ceva frumos: Pasarea Colibri - 2000 de ani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu