marți, 13 septembrie 2011

Conexiuni...

Ieri pe drumul de intoarcere de la gradi, Alex vede simbolul de la Bricostore. Si incepe:

A: Aaah, nu pot sa cred asa ceva! Un soare care rade!
Eu [distrata de expresie, probabil copiata de la vreun coleg de la gradi]: nu poti sa crezi asa ceva??
A: Nu, si nu glumesc! [alta expresie copiata...] Un soare cu gura... Soarele de la planeta Pamant nu are ochi si gura, si nu rade! Dar exista soare cu ochi si gura la alte planete - la Jupiter, la Pluto...
[eu rememoram in minte cursurile de astronomie din facultate, alte sisteme solare...] Dupa o scurta pauza, Alex continua:
A: Si, stii ca planeta Pluto i-a cazut la planeta Pamant?
Eu: Da? [incercand sa modific ordinea cuvintelor in propozitie ca sa pricep ceva] Dar de ce?
A: Pentru ca ... a explodat...
[aveam in minte teoriile conform carora cuplurile Pamant-Luna si Pluto-Ceres s-au format in urma unor explozii] Alex continua brusc:
A: Coada!
[Dus rece. Am inceput interogarea memoriei dupa teorii care sa implice cozi de comete, ca alte cozi nu imi treceau prin cap]
Eu: Care coada??
A: Coada lui Tom! Cand Tom si Jerry erau pe planeta Pluto, si Jerry [a facut nu mai stiu ce] si lui Tom i-a explidat coada, si a ajuns pe alta planeta! [sau ceva de genul asta].

Ca sa vezi, unde dai si unde crapa, unde ajunge un copil cu conexiunile, cand porneste de la simbolul unui magazin...

Azi dimineata, in drum spre gradi:
Eu: Ah, am uitat jerse-ul.
A: Dar nu imi trebuie, ca e cald! Vezi, e soare! Acolo e numai umbra, nu e frig. Frig e cand vine vantul, si nu e vant, ca e soare.
[scurta pauza]
A: Si soarele seara nu merge la culcare! [asta ii spusesem acum vreo 2 seri] Merge la alte planete, si le face si lor lumina si caldura. Si la noi este numai invizibil...

Acum, am o dilema: la iarna, cand soarele va straluci pe cer si va fi frig, cum ii voi explica eu ca soarele respectiv, despre care am convenit deja ca nu are ochi si gura, are .. dinti? :)

2 comentarii:

  1. :) Cu enciclopedia minune in care n-ai gasit decat vreo 3 greseli :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, chiar m-am intrebat azi dimineata prin ce cutie or fi uitate enciclopediile alea, ca incep sa am nevoie de ele :D Abia astept sa vina biblioteca... :)

    RăspundețiȘtergere