sâmbătă, 10 septembrie 2011

Raport de cursa: Crosul "Maratonul Sperantei Terry Fox"

Participarea la acest cros a fost hotarare de ultim moment. De fapt, vroiam sa ies undeva cu bicicleta, si nu stiam unde :D si s-a ivit ocazia perfecta, mai ales ca stiam drumul pana la locul de start.

Crosul (5 km) a fost organizat de Scoala Internationala Americana Bucuresti, plecarea s-a facut de la sediul scolii (sos Pipera-Tunari), s-a facut o tura prin padurea Baneasa, si intoarcere la locul de start. Cursa e parte din miscarea iscata de Terry Fox - o poveste de viata care merita citita si retinuta.

Elementul de foc pentru mine a fost de fapt drumul de acasa pana acolo si retur...
M-am trezit devreme (desi in fiecare dimineata promit pisicilor ca le exilez daca mai miauna vreuna la 7 dimineata; nu sunt consecventa deloc :D). Am binevoit sa ma ridic din pat undeva spre ora 8, ca deja se trezise si Alex (pff, de s-ar trezi asa in zilele lucratoare...) si fremata tot ca ii era foame :)
M-am mai invartit prin casa, hotarata sa plec candva intre 9:20-9:30. Ma uitasem in prealabil pe Google maps, aveam de parcurs aprox 14 km, pe care i-am calculat cam la 40-45 min :)

Buuun. Mai pregatind geanta, mai o gura de apa, mai o gura de mancare, ba fixat ciclometrul, ba umflata roata din fata... am reusit sa plec pe la 9:45 :) Aveam senzatia ca sunt deja in criza de timp :D

Drumul dus a mers ca uns :) am reusit sa tin o medie destul de buna pentru mine :) dar ma simteam bine, asa ca am bagat viteza :D Am trecut frumos Balotesti - Dimieni - Tunari,  podul peste centura, si eram convinsa ca am ajuns unde trebuia. Pana am vazut mare scris "Voluntari". Eu stiam ca trebuia sa ajung in Pipera, asa ca vreme de vreo 2 minute m-am aflat in panica, cu gandul nu ca nu stiu sa ma intorc acasa, dar cu marele dubiu cum am reusit sa gresesc drumul, ca doar am avut de mers doar inainte :)) am hotarat sa intreb la prima poarta si surpriza, era chiar sediul scolii :) Timp dus: 38 minute :D

Am intrat, mi-au aratat baietii de la paza rastelul de biciclete, am "parcat", si am pornit la start, cu rucsacul in spate. Mi-am luat numar si m-am invartit haotic pe acolo, pana am dat de cateva figuri cunoscute :)

Cursa in sine - complet offroad. Cum nu pot pedala decat cu pantofii de trail, s-a potrivit de minune (chiar m-am felicitat ca am ales sa nu-i car dupa mine si pe cei de sosea :). M-am pus destul de in fata la start, dar se pare ca nu suficient, ca primii vreo 1.5 km doar am facut slalom intre copii care acum alergau ca din pusca, acum se opreau unde li se taia respiratia. Mi-am luat si o creanga in obraz (aviz celor care ma vor vedea in urmatoarele zile, de acolo e julitura de pe fata :D), incercand sa ii fac loc unui domn grabit care striga sa i se faca loc. Cu toate acestea, am mers destul de bine pe prima jumatate, ceva mai putin bine pe a doua jumatate. Timp: 27 min 56 sec. E un timp bun raportat la cursele anterioare, dar stiu ca pot mai bine :)

M-am mai invartit acolo, am rontait si am baut ceva, apoi am pornit spre casa. Pot sa spun asa: grea alergarea dupa ciclism, dar si mai greu ciclismul dupa alergare :)) parca cineva imi pusese niste pietre de moara la pedale, si unsese rotile cu clei :) Plus ca, desi m-am intors pe acelasi drum despre care eram convins ca urca si ca imi bate vantul din fata, si la intors am avut aceleasi convingeri :D

O parte frumoasa: am intalnit multi biciclisti, mereu in sensul invers :) majoritatea pe biciclete de sosea (eu eram cu MTB), dar nu-i nimic, ma fac eu mare si imi iau si eu :) la un moment dat am avut de depasit si o caravana de carute, mi-a iesit fara probleme, desi mi-a fost putin teama de cainii care se plimbau pe la picioarele cailor :D Si intr-un final fericit, am ajuns si acasa. Timp de intoarcere: 45 min :)

Acum, sa vedem daca ajung sambata viitoare la Brasov, cum o sa urce drumul pe-acolo ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu