sâmbătă, 10 decembrie 2011

Scrisoare deschisa (I)

Incerc sa o formulez de ceva vreme, dar de fiecare data sunt convinsa ca mai am ceva de completat, de detaliat, de adaugat. De fiecare data mai apare cate o situatie care ma scoate din nou din sarite, si pe care as descrie-o si comenta-o in aceasta scrisoare. Asa ca e posibil sa apara o serie intreaga de astfel de scrisori, toate adresate aceluiasi grup...

Deci:

Scrisoare deschisa adresata soferilor de pe DN1.

Doamnelor si domnilor soferi, care intrati in Bucuresti dimineata de pe DN1, sau iesiti pe DN1 seara,

tin neaparat sa va adresez cateva rugaminti, cu speranta ca poate totusi, de la un moment dat, lucrurile vor merge in mai bine. (inter timp voi adresa si alte rugaminti, sa se termine autostrada mai devreme si sa se mai relaxeze DN1 :D)

1. Va rog sa nu mai aveti impresia ca sunteti cei mai grabiti dintre toti soferii de pe DN1, in special luni dimineata pe sensul de intrare in Bucuresti, sau joi si vineri seara pe sensul de iesire. Va rog sa ma credeti ca toti suntem la fel de grabiti, toti avem aceeasi nevoie de a ajunge la timp la destinatie, si mai ales, toti avem nevoie sa facem asta intregi si cu masina intacta.

2. Va rog sa luati aminte (si sa memorati!) ca viteza maxima permisa intre Piata Presei si Otopeni este de 70 km/ora!! Doar 70! Stiu, indicatorul de la iesirea din Otopeni dispare periodic, dar cineva se tot incapataneaza sa puna altul in locul lui, si fiecare indicator nou are acelasi numar trecut pe el: 70! Doar 70! Asa ca va rog insistent sa nu ma mai stresati la 90-100 km/ora, ca eu la viteze peste cea legala nu imi risc familia pendulandu-ma printre benzi, in coloane, doar pentru ca altii se cred mai grabiti.

3. Caii masinii nu conteaza cat timp viteza are o limita legala, pe care o putem atinge toti :) deci nu ma mai "inghesuiti" si "flash-uiti" doar pentru ca pareti a avea o masina mai buna, cu mai multi cai, cat timp intreg traficul se desfasoara la 60 km/ora :) In conditii de trafic aglomerat pe DN1, chiar nu are importanta viteza maxima care poate fi atinsa de fiecare masina... :)

4. Cascati ochii! :) nu exista vineri seara fara accident (majoritatea covarsitoare in zona podului peste centura), si aproape ca nu este luni dimineata fara accident. Daca voua nu va pasa, ca doar aveti Casco si in cateva zile masina e ca noua sau ca masina o fi de la firma, mie imi pasa foarte mult daca intarzii la serviciu :)

Mai urmeaza si alte idei, dar de obicei ele "rasar" in timp ce sunt in trafic, si n-am cum sa le notez chiar atunci, pentru ca trebuie sa evit toti disperatii... Pana atunci... conduceti cu grija! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu