duminică, 18 martie 2012

Zi de bicicleala

Si daca tot a fost frumos si cald si azi, m-a scos Alex la o bicicleala :) am stat cateva ore (evident, n-am pedalat continuu).

La un moment dat l-am lasat cu Cristi si am dus bicicleta la spalatorie, ca sa inceapa curata sezonul ;) la prima spalatorie mi-au dat un jet de apa pe ea si mi-au pus-o in mana... cu noroiul inca stiva pe ea. M-am certat putin cu baietii, au mai dat un jet si mi-au cam dat jet mie :) eu, bineinteles, vroiam sa spele temeinic foile, pinioanele etc, dar n-am avut cu cine ma intelege.

Asa ca am platit, am urcat in sa, si-am pornit inca 3.5 km pana la spalatoria din satul vecin (unde imi spal de obicei masina, o sa va povestesc si despre asta candva). Acolo am avut cu cine discuta, le-am explicat ce vreau, si chiar si-au dat toata silinta. Le-am si lasat bani aproape cat de un spalat de masina... :)

Ajunsa inapoi, am mai "razuit mecanic" cateva zone de noroi uscat imbibat cu ulei (nu prea imi dau seama cum a ajuns asa, banuiesc totusi ca am exagerat cu unsul la un moment dat, combinat cu un exagerat cu ne-spalatul sau spalatul ca pisica, la prima spalatorie :D), si acum in sfarsit o simt ca functioneaza in parametri normali :) adica, asa cum o stiu dintotdeauna...

Si daca tot m-am miscat azi putin, poate imi fac curaj sa ma inscriu pentru Garboavele XC, mai ales ca am cunoscut-o pe Ana Maria Radu, am fost si cat pe ce sa fim colege de echipa la triatlonul Sf Ana anul trecut...

4 comentarii:

  1. Cred ca baietii de la prima spalatorie vroiau sa iti faca un bine fara sa stii ;)).

    Nu e indicat sa speli bicicleta cu jet puternic de apa(intra apa la rulmenti si alte componente mai sensibile)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uf... pai atunci cum pot sa o curat? :) sper sa il conving pe Cristi sa imi scoata un furtun in gradina (direct din camera putului, ca sa nu il scot din casa) si sa o spal eu singurica la furun si periuta... dar pana atunci n-am ce altceva sa fac, mai ales dupa o naclaiesc prin noroaie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate curata cu furtunul, dar nu cu presiune.
    Eu deobicei arunc o curat asa:
    - arunc o galeata de apa care sa inmoaie un pic noroiul
    - o spal cu un burete cu apa si sapun lichid pentru a indeparta noroiul, in anumite zone mia dificile am cateva perii speciale(le gasesti in decathlon)
    - finisez cu carpa curata si solutie de geamuri, care mai indeparteaza un pic si din petele de ulei si alte grasimi
    - sterg petele de grasime cu o carpa inmuiata in degresant de bicicleta (spray)
    - curat lantul si angrenajele cu degresant spary
    - ung lantul si angrenajele cu ulei
    - done ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Aha, atunci inseamna ca primul lucru pe care il am de facut e sa imi iau spreay degresant, ca acolo am o problema... am luat chiar si sampon de spalat masina ca sa spal bicicleta :)) dar nu stiam ce pot face anti-combinatii uleioase... Mersi :)

    RăspundețiȘtergere